Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γιορτή βιβλίου με τη συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου!!!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλαναγνωσίας παρακολούθησαν μαθητές και γονείς την Παρασκευή 6. Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Γραβούνας, όπου ήταν προσκεκλημένη και  η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κυρία Αρτζανίδου Έλενα.
Οι μαθητές της Δ' και ΣΤ' τάξης παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο ''Ο Κουασιμόδος συναντά την Πρόμις''. Τραγούδησαν ένα τραγούδι του οποίου οι στίχοι γράφτηκαν από τους ίδιους τους μαθητές και μελοποιήθηκε με τη βοήθεια της εκπκού  Μουσικής του σχολείου κας Κωνσταντίας Σπυριάδου. Τέλος παρουσίασαν τις εικαστικές τους δημιουργίες. Για όλες τις παραπάνω δράσεις οι μαθητές εμπνεύσθηκαν από τις περιπέτειες, τους ήρωες και τις περιγραφές των βιβλίων ''η Πρόμις'', ''Δεν ντρέπομαι πια'' και ''Μυστικά και ψέματα'' της κυρίας Αρτζανίδου που διάβασαν.
Στη συνέχεια η κυρία Αρτζανίδου αφηγήθηκε αποσπάσματα από τα βιβλία της και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τις θέσουν διάφορα ερωτήματα, τα οποία απάντησε  με μεγάλη χαρά .
Ήταν μία εποικοδομητική εμπειρία για όλους. Η συγγραφέας δήλωσε ενθουσιασμένη από τη συμμετοχή και τη δημιουργική φαντασία των μαθητών, απόλαυσε τις  δραματοποιήσεις και χάρηκε τις εργασίες που της χάρισαν.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Έλενα Αρτζανίδου για την επίσκεψή της, αλλά πρωτίστως γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε, μικροί και μεγάλοι, στο μαγικό κόσμο του βιβλίου!!!
Ακολούθως, μπορείτε να δείτε το μήνυμα της συγγραφέως σχετικά με  την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης μας:
 Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας Καβάλας,είστε η ελπίδα!



Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που είναι πάντα αρωγός σε κάθε δράση του Συλλόγου μας.







1 σχόλιο: