Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

OΔΗΓΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,
σας ανακοινώνουμε ότι, από τη Δευτέρα 1/6/2020, ανοίγουν και πάλι τα Δημοτικά Σχολεία. Σύμφωνα με τις σχετικούς Εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1)  Οι μαθητές όλων των τάξεων χωρίζονται σε δύο (2) Τμήματα και θα προσέρχονται στο σχολείο διαφορετικές ημέρες. Οι μαθητές του πρώτου (1ου) Τμήματος κάθε τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 1/6/2020 ενώ του δεύτερου (2ου) Τμήματος την Τρίτη 2/6/2020.
2) Όσοι μαθητές ανήκουν σε "ευπαθείς υγειονομικά ομάδες πληθυσμού" ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Επίσης, συνιστάται να μην προσέλθουν στο σχολείο και οι μαθητές στις οικογένειες των οποίων υπάρχει άτομο που ανήκει σε "ευπαθείς υγειονομικά ομάδες πληθυσμού". Απουσίες από τα μαθήματα ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ.
3) Όσοι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο θα τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και τους κανόνες κοινωνικών αποστάσεων τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
4) Όσοι μαθητές προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικών αποστάσεων με τους παππούδες, τις γιαγιάδες, με άτομα άνω των 65 ετών και με άτομα που ανήκουν σε "ευπαθείς υγειονομικά ομάδες πληθυσμού".
5) Όσοι μαθητές προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει να έχουν μαζί τους: ατομικό μπουκάλι με νερό, χαρτομάντιλα μιας χρήσεως, αντισηπτικά μαντιλάκια ή αντισηπτικό διάλυμα.
6) Οι μαθητές που θα επιβιβάζονται στο "Μαθητικό Λεωφορείο" θα κάθονται σε μια θέση και η διπλανή θέση θα παραμένει κενή.
7) Όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να φορούν ατομική μάσκα προστασίας τόσο μέσα στο λεωφορείο όσο και στο σχολείο.
8) Οι ώρες πραγματοποίησης των δρομολογίων του "Μαθητικού Λεωφορείου" και των Μαθημάτων στο Σχολείο παραμένουν οι ίδιες όπως ίσχυαν και πριν από την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων.
9) Αν υπάρξει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού COVID-19 στο παιδί σας ή στην οικογένειά σας, θα πρέπει, άμεσα, να ενημερώσετε τον Διευθυντή του σχολείου.
10) Όλα τα φετινά βιβλία μαθημάτων θα πρέπει να τα διακρατήσετε, γιατί θα αξιοποιηθούν και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021. Σας υπενθυμίζουμε ότι ΔΕΝ προβλέπεται αντικατάσταση/αναπλήρωση βιβλίων 2019-2020 σε περίπτωση απώλειας αυτών από τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου