Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ενημερωτικό Σημείωμα

 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,

σας ανακοινώνουμε ότι, από τη Δευτέρα 10/05/2021, ανοίγουν και πάλι τα Δημοτικά Σχολεία για την υλοποίηση μαθημάτων δια ζώσης διδασκαλίας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1825/Β΄/5-5-2021, για να προσέλθει ένας μαθητής στο σχολείο θα πρέπει προηγουμένως να έχει πραγματοποιήσει Αυτοδιαγνωστικό Έλεγχο (SELF TEST) μέχρι 24 ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων κάθε Δευτέρας και κάθε Πέμπτης. Δηλαδή ο Αυτοδιαγνωστικός Έλεγχος (SELF TEST) θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς είναι απλή. Άλλωστε οι περισσότεροι γονείς είτε ως εργαζόμενοι είτε ως γονείς μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήδη γνωρίζετε τη σχετική διαδικασία. Συγκεκριμένα:

Οι γονείς/κηδεμόνες παραλαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό, από το φαρμακείο, δηλώνοντας τον ΑΜΚΑ του μαθητή ή τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και επιδεικνύοντας στο Φαρμακείο την Ταυτότητά του γονέα/κηδεμόνα ή το Διαβατήριό του. Το SELF-TEST, που θα διενεργείται κάθε Κυριακή, πρέπει να το προμηθεύεστε από το Φαρμακείο μέχρι το Σάββατο ενώ το SELF-TEST, που θα διενεργείται κάθε Τετάρτη, πρέπει να το προμηθεύεστε από το Φαρμακείο μέχρι την Τετάρτη. Ημέρα Κυριακή τα Φαρμακεία δεν μπορούν να σας προμηθεύσουν με SELF-TEST.

Οι γονείς/κηδεμόνες θα πραγματοποιούν στα παιδιά τους (μαθητές του Δημοτικού Σχολείου) το SELF-TEST σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.

Το αποτέλεσμα του self-test οι γονείς/κηδεμόνες θα το δηλώνουν, κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr επιλέγοντας την κατηγορία "Σχολική Κάρτα για COVID-19" και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους TAXISNET.  Αν το αποτέλεσμα του SELF-TEST είναι αρνητικό, θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για τους μαθητές, θα την εκτυπώνετε, θα την υπογράφει ο/η γονέας και ο κάθε μαθητής θα την έχει μαζί του στο Σχολείο. Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορείτε να συμπληρώσετε χειρόγραφη δήλωση, σε ένα απλό φύλλο χαρτί, που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη Σχολική Κάρτα (δηλαδή το ονοματεπώνυμο του γονέα/κηδεμόνα, το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα του SELF-TEST, ημερομηνία και υπογραφή γονέα).  Από τη Δευτέρα 10/5/2021 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα δώσουν σε όλους τους μαθητές φωτοτυπίες με κενά Έντυπα Σχολικής Κάρτας για να τα φωτοτυπήσετε και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Εάν το αποτέλεσμα του SELF-TEST είναι θετικό, τότε εκδίδεται από την ψηφιακή πλατφόρμα Σχολική Κάρτα θετικού αποτελέσματος για τους μαθητές.  Σε αυτήν την περίπτωση ο μαθητής ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ενώ αυτός και οι οικείοι του παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εντός 24 ωρών ο γονέας/κηδεμόνας θα συνοδεύσει το παιδί του στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία,  όπου θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ επαναληπτικός έλεγχος. Εάν το αποτέλεσμα του ΔΩΡΕΑΝ επαναληπτικού ελέγχου είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ, τότε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης θα εκδώσει σχετική Βεβαίωση Αρνητικού Αποτελέσματος την οποία ο μαθητής θα την φέρει στο σχολείο την επόμενη ημέρα και θα μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα ενώ σταματά και ο κατ΄ οίκον περιορισμός για τον ίδιο και τους οικείους του. Εάν το αποτέλεσμα του ΔΩΡΕΑΝ επαναληπτικού ελέγχου είναι ΘΕΤΙΚΟ, ο μαθητής και οι οικείοι του παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ενημερώνουν σχετικά τον Διευθυντή του σχολείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που στο Φαρμακείο δεν εμφανίζεται ο ΑΜΚΑ του μαθητή ή ο Προσωρινός ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ), ΤΟΤΕ ο γονέας με το παιδί του θα μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης για ΔΩΡΕΑΝ Αυτοδιαγνωστικό Έλεγχο (SELF TEST).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: ΜΑΘΗΤΗΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ "ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19" ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥ. ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΕΑ"ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19"

                                                                 Εκ της διεύθυνσης του σχολείου 


Σχολική Κάρτα για τους μαθητές-Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου