Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης στο Σχολείο μας

 Η Πυροσβεστική υπηρεσία Χρυσούπολης ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας, για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών), βρέθηκε κοντά μας.

Ο Αξιωματικός κ. Παπαδάκης Αθανάσιος  έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος. Συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε όλες τις απορίες τους.

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης τους, καθώς και η ενημέρωση για τον εξοπλισμό του Πυροσβέστη, από τον πυροσβέστη  κ. Παναγιωτίδη Χαράλαμπο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό, φόρεσαν κράνη πυροσβεστών, έριξαν νερό με τη μάνικα, παρακολούθησαν επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς σε ένα κάδο του Σχολείου με τη χρήση του πυροσβεστήρα.

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών. 

Το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Χρυσούπολης, τον Διοικητή και όλο το Πυροσβεστικό σώμα   για την κοινωνική προσφορά τους και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου