Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

1ον:  Βιβλιοπαρουσίαση και δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο και έκθεση των αφισών σε κοινό χώρο του σχολείου από τις τάξεις Α΄και  Β΄. 

2ον: Εικαστικά εργαστήρια από τους μαθητές των Γ΄και Δ΄ τάξεων.

3ον : Προβολή ταινίας, συζήτηση με τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης, ομιλία από τον Διευθυντή του σχολείου.

4ον : Αναστοχασμός και  αποτύπωση  του τρόπου διαχείρισης των δράσεων για την αντιμετώπιση της σχολικής Βίας, ενημέρωση των γονέων,  ανάρτηση στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας.

5ον : Οι ανωτέρω δράσεις  πραγματοποιήθηκαν  τη Δευτέρα 6/03/2023,το πρώτο δίωρο.

 Στα πλαίσια υλοποίησης  δράσης  για την πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού  οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας , με φαντασία και την επιθυμία έκφρασης απέναντι στο Σχολικό εκφοβισμό, έδωσαν «ψυχή» σε  έργα ζωγραφικής.

                                                             Β΄ Τάξη

Οι μαθητές της Β΄τάξης διάβασαν το βιβλίο της Γιώτας Αλεξάνδρου «Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών» το οποίο έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και την αντιμετώπισή του. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, ανέλυσαν τους χαρακτήρες της ιστορίας και κατέγραψαν τα συναισθήματά τους. Τονίσαμε πόσο σημαντικό είναι να έχει ο καθένας θάρρος, δύναμη και να αντιδρά όταν κάποιος τον ενοχλεί. Υπογραμμίσαμε τη σημασία της φιλίας, της συνεργασίας, του σεβασμού και της αγάπης τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τους άλλους.

                                                                            Γ΄ Τάξη

Οι μαθητές της Γ΄τάξης αφού διάβασαν το βιβλίο «Η Μόνα στο καινούριο σχολείο» μίλησαν για το «μπούλιγκ» . Αφού εξήγησαν τι σημαίνει αυτό φτιάχνοντας το αραχνόγραμμα , μίλησαν για τα συναισθήματα που προκαλεί αυτό στον άνθρωπο στον οποίο ασκείται . Μετά έφτιαξαν μια καρδιά και αφού την έκοψαν σε κομμάτια προσπάθησαν να την ξαναφτιάξουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι στην πληγωμένη  καρδιά μένουν σημάδια όσο και αν προσπαθήσεις να την ξαναφτιάξεις. Τέλος έφτιαξαν μια αφίσα με το σύνθημα: «Στόχος μας είναι η φιλία και όχι η βία»


 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου