Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Μαθαίνω και αγαπώ τη διαφορετικότητα!!!

Στις 30 Μαρτίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Σταύρος Καλαϊτζόγλου. Ήταν καλεσμένος από την κ. Πασχαλιώ και τους μαθητές/τριες της Δ' τάξης (στα πλαίσια του προγράμματός τους "Κυκλοφοριακή αγωγή και ΑμεΑ") για να υλοποιήσουν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μαθαίνω και αγαπώ τη διαφορετικότητα"!
Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες και το διάλογό του μαζί τους , πως τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οίκτο αλλά με σεβασμό.
Ακολούθησαν οι παρακάτω δραστηριότητες :
 Κόλλησε στο πάτωμα ταινία σε μια γραμμή και ζήτησε από τα παιδιά να περπατήσουν με τη σειρά πάνω στη γραμμή αυτή κοιτώντας μέσα από τα κιάλια, αλλά από την ανάποδη μεριά, πράγμα που παραποιεί την αντίληψη της γραμμής.
Έπειτα τα παιδιά φορώντας μεγάλα υφασμάτινα γάντια κηπουρικής προσπαθούσαν να περάσουν χάντρες σε κορδόνια παπουτσιών. Με τα γάντια αυτά προσπαθούσαν να βιδώσουν και να ξεβιδώσουν μια βίδα και προσπαθούσαν να κουμπώσουν τα κουμπιά από ένα πουκάμισο μετρώντας ως το 30.
 Τα παιδιά το διασκέδασαν αφάνταστα και η συμμετοχή τους στο διάλογο που ακολούθησε ήταν  πολύ μεγάλη...Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Καλαϊτζόγλου για το υπέροχο αυτό πρόγραμμα που πραγματοποίησε στην τάξη μας. Μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά κατάλαβαν ότι τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με οίκτο αλλά  με σεβασμό και να τα αποδεχόμαστε σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου