Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κτίζοντας τον εθελοντισμό στα σχολεία LET'S DO IT GREECE 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ LET'S DO IT GREECE 2015»
Προγραμματισμένες δράσεις   του 6/Θ Δημ. Σχολείου Γραβούνας- Γέροντα- Ζαρκαδιάς-Πέρνης για την  Πέμπτη 23/4/2015
α. Δημιουργία λαχανόκηπου- ανθόκηπου σε μια γωνιά της σχολικής αυλής και τοποθέτηση γλαστρών με λουλούδια  στην είσοδο του σχολείου.
β.   Καθαρισμός της αυλής και των τάξεων του σχολείου.
γ.   Αισθητική βελτίωση του σχολικού χώρου (βάψιμο  ή  ζωγραφική  σε κάποιους  εξωτερικούς  τοίχους ).
δ.  Συλλογή  και διαχωρισμός των απορριμμάτων με βάση το κριτήριο ποια από αυτά  μπορούν να ανακυκλωθούν ή να   κομποστοποιηθούν και μεταφορά τους στους  κάδους  ανακύκλωσης  ή κομποστοποίησης.
ε. Κοπή των αγριόχορτων σε  διάφορα σημεία της αυλής του σχολείου -προαιρετικά και εφόσον υπάρχει η συνδρομή από εργάτες του Δήμου Νέστου, κατόπιν συνεννόησης με τη Σχολική Επιτροπή.
στ. Δημιουργία  ομάδας «δημοσιογράφων» από μαθητές του  σχολείου που θα φωτογραφίσουν, θα γράψουν κείμενα τα οποία και θα αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του σχολείου με τη βοήθεια των εκπ/κών τους,  σχετικά με τις δράσεις της «Εβδομάδας Εθελοντισμού Let's do it Greece 2015».

 Συνδιοργανωτές: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Δήμος Νέστου 


   Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.     


  Οι εκπ/κποί του 6/Θ Δημ. Σχολείου Γραβούνας- Γέροντα- Ζαρκαδιάς- Πέρνης          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου