Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σας εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Η Ανάσταση του Κυρίου μας, να χαρίσει υγεία και κάθε καλό σε σας και τις οικογένειές σας!!!
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σας εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Η Ανάσταση του Κυρίου μας, να χαρίσει υγεία και κάθε καλό σε σας και τις οικογένειές σας!!!
Η τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα ήταν γεμάτη χρώματα, δημιουργία και παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Οι μαθητές μας έφτιαξαν όμορφες πασχαλινές κατασκευές, ζωγράφισαν, έβαψαν αβγά και μοιράστηκαν ιστορίες για τα ήθη και έθιμα του Πάσχα. Οι τάξεις μας γέμισαν με γιορτινή διάθεση, χαμόγελα και τη χαρά της συνεργασίας.
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη!!!
Μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), ορίζεται και καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας.To σχολείο μας παρακολούθησε την διαδικτυακή παρουσίαση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Η εκδήλωση, είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό των μαθητών και των μαθητριών πάνω στο θέμα της εγκατάλειψης των ζώων από τον άνθρωπο, την ενίσχυση της ζωοφιλίας και την υιοθέτηση υπεύθυνων στάσεων απέναντι στα ζώα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, το σχολείο μας είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κυρία Λεοκάτα Μελίνα. Μέσα σε μια ζεστή και δημιουργική ατμόσφαιρα, παρουσίασε στους μαθητές/τριες το βιβλίο της '' Ο άχρωμος Χάρης'' με τρόπο μοναδικό, που μάγεψε μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές ταξίδεψαν σε κόσμους γεμάτους φαντασία, συναισθήματα και μηνύματα που άγγιξαν τις καρδιές τους. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για έμπνευση και ενίσχυσε την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα και τη λογοτεχνία.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Λεοκάτα Μελίνα για την παρουσία της και τη δημιουργική συνεισφορά της στη σχολική μας ζωή.
Η18η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Ιδρύματος Ανακύκλωσης (Global Recycling Foundation), που εδρεύει στο Λονδίνο. Σκοπός της ημέρας είναι η ανάδειξη της σημασίας της ανακύκλωσης στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.Χώρες με υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης είναι η Αυστρία με ποσοστό ανακύκλωσης γύρω στο 63%, η Γερμανία με ποσοστό 62%, το Βέλγιο με 58%, η Ολλανδία και η Ελβετία με 51%. Η Ρουμανία ανακυκλώνει το 13% των αποβλήτων της, με το 69% να καταλήγει σε χωματερές, η Ελλάδα το 17%, με το 83% των αποβλήτων να καταλήγει σε χωματερές, η Κύπρος το 17% των αποβλήτων της με το 75% να καταλήγει σε χωματερές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τήλος, ένα μικρό ελληνικό νησί, έχει επιτύχει ποσοστό ανακύκλωσης 86%.
Στόχος αυτής
της δράσης Ενεργού Πολίτη είναι οι μαθητές:
Να κατανοήσουν τον κόσμο στον οποίο ζουν, να ασχοληθούν, να δράσουν και
να γίνουν μέρος της λύσης, υιοθετώντας αξίες, στάσεις και συμπεριφορές για ένα
πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.
Να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για την διαχείριση των απορριμμάτων, να
αντιληφθούν τον ρόλο τους στην διαχείριση των απορριμμάτων και να αναπτύξουν
δεξιότητες, ώστε να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στα προγράμματα
ανακύκλωσης που υλοποιούνται από το σχολείο μας σε συνεργασία με το δήμο
Νέστου.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τι ρίχνουμε μέσα σε ένα κάδο κομποστοποίησης
Αν η φύση δεν έκανε ανακύκλωση και παρήγαγε σκουπίδια όπως παράγει ο άνθρωπος, δε θα υπήρχε σήμερα ζωή στον πλανήτη.
Στις 6. Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, όλες οι τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν σε μια σειρά από δημιουργικές δράσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της φιλίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού.
Συζητήσαμε για το φαινόμενο της σχολικής βίας, μοιραστήκαμε σκέψεις και εμπειρίες και αναζητήσαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές και υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον. Στη συνέχεια, μέσα από ζωγραφιές και αφίσες αποτυπώσαμε τη σημασία της συνεργασίας και της αποδοχής. Κάθε έργο των μαθητών είχε ένα δυνατό μήνυμα.
Τέλος παρακολούθησαν μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση '' Να σας κεράσουμε λίγο μπούλινγκ '' του Πολιτιστικού Συλλόγου Σύζευξις. Μια παράσταση που με χιούμορ, συγκίνηση και προβληματισμό ανέδειξε τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού. Μέσα από τους ήρωες του έργου, οι μαθητές/τριες είδαν πώς ο εκφοβισμός μπορεί να επηρεάσει τη ζωή των μαθητών, αλλά και πώς η φιλία, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή μπορούν να αλλάξουν τα πάντα.
Σε ένα σχολείο γεμάτο σεβασμό και αγάπη, η βία δεν έχει θέση!!!