Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Νεφέλες...

Τη διδακτική κωμωδία ''Νεφέλες'' του Αριστοφάνη παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας την Τετάρτη 7 Μαΐου στο αρχαίο θέατρο Φιλλίπων. Μια κωμωδία που σκόρπισε πολλά χαμόγελα και έδωσε ποικίλα μηνύματα στους θεατές.

                                                                                                                      
  Νεφέλες
είναι αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ.. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά του έργα.


 Η κωμωδία σατιρίζει τη χωρίς ηθικούς φραγμούς διδασκαλία των  σοφιστών της Αρχαίας Αθήνας και, ιδιαίτερα του Σωκράτη, που τον θεωρεί υπεύθυνο για τη διαφθορά των νέων της εποχής του.Η υπόθεση του έργου
 Ο Στρεψιάδης, ένας απαίδευτος αγρότης, πνιγμένος στα χρέη εξαιτίας της σπάταλης ζωής του γιου του, αποφασίζει να φοιτήσει στη σχολή του Σωκράτη για να μυηθεί στη μαιευτική του μέθοδο και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους δανειστές του στα δικαστήρια. Αποδεικνύεται όμως …ανεπίδεκτος μαθήσεως, και στη θέση του στέλνει το γιο του, μια απόφαση που θα στραφεί εναντίον του.Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι έπαιξαν και διασκέδασαν στο χώρο αναψυχής δίπλα στο θέατρο.

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου