Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Τιμήσαμε τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821

   Την Τρίτη 24 Μαρτίου , στον αύλειο χώρο  του σχολείου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σχολική εορτή στα πλαίσια του εορτασμού  της διπλής  επετείου ( Επανάσταση του 21, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ).  Η σχολική μας εορτή περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και ποιήματα αφιερωμένα στη μνήμη  της επανάστασης των αγωνιστών του 21, αλλά και αναφορικά με το σπουδαίο αυτό θρησκευτικό γεγονός. Στο τέλος της γιορτής οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
   Την Τέταρτη 25 Μαρτίου, ανήμερα του εορτασμού της εθνικής επετείου, στο Δημ. Διαμ. της Πέρνης,  πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός- δοξολογία , η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση,   κατάθεση στεφανιών  και  απαγγελία ποιημάτων.  Τον πανηγυρικό της ημέρας, στο ηρώο του χωριού, εκφώνησε η δασκάλα της Δ΄ τάξης του σχολείου μας κ. Αλεξανδρή Πασχαλιώ.

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χειροκρότησαν τους μικρούς μαθητές, οι γονείς και οι κάτοικοι των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων (Γραβούνας, Γέροντα, Ζαρκαδιάς, Πέρνης ), καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών και δημοτικών αρχών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου