Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης στην Αθήνα





 Εντυπώσεις των μαθητών:
Το μουσείο της Ακρόπολης: Εξωτερικά το κτήριο είναι από γυαλί και έχει τρεις ορόφους . Εσωτερικά το πάτωμα είναι από γυαλί και έτσι μπορείς να δεις τις ανασκαφές. Εκθέτονται πάρα πολλά παλιά αγγεία μελανόμορφα , ερυθρόμορφα , αγάλματα , μαρμάρινες σκηνές από τις μετόπες και τα αετώματα του Παρθενώνα και οι πέντε πανέμορφες καρυάτιδες . Έχει ακόμα μια οθόνη όπου μπορεί ο επισκέπτης να δει την κατασκευή του Παρθενώνα , τις καταστροφές που υπέστη και το πώς είναι σήμερα. (Γραμματική Κ.)
Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας:Μια καταπληκτική παράσταση με ωραίους ηθοποιούς, φαντασμαγορικά κουστούμια, εντυπωσιακά σκηνικά, για μικρούς και μεγάλους. Αφηγείται την πορεία του Ιάσονα και των συντρόφων του από το Πήλιο και την Ιωλκό και τους κινδύνους που πέρασαν μέχρι να φτάσουν ως τις ακτές της Κολχίδας για να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας. (Μανόλης Β.)
Σμύρνη μου αγαπημένη: Μια υπέροχη παράσταση την οποία παρακολουθήσαμε στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στη διάρκεια της εκδρομής μας στην Αθήνα. Συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί:  Η Μιμή Ντενίση,ο Κώστας Βουτσάς , ο Τάσος Χαλκιάς , ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο Μιχάλης Μητρούσης , ο Τάσος Νούσιας και η Μαρίνα Γερονικολού. Το έργο αναφέρεται στην καταστροφή της Σμύρνης και τη ζωή μιας οικογένειας στη Σμύρνη από το 1917 μέχρι το 1923. (Στέλλα Μ.)
Παρθενώνας: Ο δρόμος (μαρμάρινα σκαλιά) για να ανεβούμε στον Παρθενώνα είναι πολύ ανηφορικός και δύσκολος άλλα άξιζε τον κόπο. Μόλις φτάσαμε ενθουσιαστήκαμε όλοι από το λαμπρό αυτό μνημείο  και αρχίσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες. Από κοντά φαίνεται τεράστιος, με πολλές μεγάλες κολόνες, αλλά και μερικές παραστάσεις που σώζονται σε διάφορα σημεία του. Γύρω του υπάρχουν και πολλά άλλα πέτρινα μνημεία. Η θέα της Αθήνας από κει ψηλά πανοραμική! Περάσαμε υπέροχα! Κρατάμε στο μυαλό μας για πάντα αυτές τις στιγμές! (Σοφία Κ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου